Sunday, May 31, 2009

..........KETIKA DETIK LAHIRKU..Mungkin agak terlewat utk post tentang cerita detik ulang tahun kelahiranku. terima kasih buat sahabat2 yang masih mengingati detik terindah buat sang ibu dan juga sang ayah 21 tahun yang lalu. di tengah hari menjelang sembahyang Jumaat di rumahku, ibu menahan sakit dek anaknya yang nakal ini tidak sabar2 untuk melihat dunia apatah lagi lahirnya pada suatu hari yang mulia, hari Jumaat. 11 syawal 1407, kalau tak silap, aku selamat dilahirkan ke dunia.selepas itulah bermula detik turun naik, hingar bingar, kacau bilau dalam keluarga. sebagai anak ke-4 dari 9 orang yang sama-sama berkongsi suka duka zaman kecilku, akhirnya kini selamat melanjutkan studyku menuntut ilmu, permata cordova yang telah lama tercicir di celah masyarakat dunia..USM jadi pilihan hati...
Terima kasih buat ummi yang penat lelah bertarung nyawa ketika detik menjelang sembahyang jumaat 21 tahun yang lalu.
terima kasih kerana menjadi asbab hamba yang hina ini lahir berjuang di muka bumi-Nya.

terima kasih kerana sanggup menanggung beban 9 bulan mengandungkan anakmu ini..
terima kasih atas setiap titis susu ibu yang masuk menjadi darah daging anakmu..

terima kasih atas didikan dan tarbiyah yang sehingga kini menjadikan anakmu seperti ini...yang kenal hakikat dirinya, tidak lain tidak bukan sebagai seornag hamba yang kerdil lagi lemah..

terima kasih atas setiap suapan dari nikmat kurnia Allah yang masuk ke dalam tubuh ini...

terima kasih kerana menjaga tika sihat mahupun sakitku, tika saat2 getir menjadi tamu kita sekeluarga...saat tengah malam menuntut jaga malam mu

terima kasih kerana sanggup makan hati berulam jantung setiap kali terasa hati dengan kedegilan dan kenakalan anakmu..dengan karenah yang cukup memeningkan kepala ummi..


YANG TIDAK TERHINGGA, SYUKUR ATASMU YA ALLAH KERANA MEMBERI HAMBA MU PELUANG UNTUK BERBAKTI KEPADA UMMI KU.. JUA PELUANG UNTUK MENDOAKAN KEBAHAGIAAN UMMI DUNIA DAN AKHIRAT..


YA ALLAH, REZEKIKAN KAMI BERTEMU SEMULA DI SYURGAMU SEBAGAI SEBUAH KELUARGA YANG BAHAGIA..AMIN..