Thursday, May 21, 2009

realistik atau tidak filem "BOHSIA" ?22 Mei 2009- Tidak lama dahulu, kita di gemparkan dengan fatwa yang di keluarkan oleh seorang penceramah bebas tentang isu bohsia, pelacuran sehingga menjadikan beliau semakin tenggelam di bawa arus pemikiran liberal yang di bawanya. Kini, timbul pula isu filem 'BOHSIA" yang membuka minda "sejauh mana filem melayu ini realistik sebagai wadah menyedarkan golongan yang tersasar ini?"

Buat para daie,
sedarlah kalian bahawa Allah sedang membangunkan kita agar tidak sentiasa nyenyak di zon selesa. sedarlah bahawa tugas kita kian memberat di bahu.

Tahniah buat SIGMA (serikandi gerakan muslimat muda), di bawah nasihat Saudari Rafidah Salleh yang memacu gerakan muslimat agar dunia memandang muslimat bukan lagi beban yang perlu di galas, seperti kata-kata penasihat muda ini, “SIGMA: TOWARDS UNDERSTANDING WOMEN RIGHTS FROM ISLAMIC VIEWS”.

SIGMA untuk langkah pertama ini mengambil isu "BOHSIA" sebagai core business untuk turun bersama masyarakat. Moga usaha yang kecil lagi berat ini di terima oleh-Nya.